VIDEO: Automobil Tesla se stal nekontrolovatelným a svou jízdou zabil dva lidi

Video placeholde

Na sociální síti Twitter se objevilo video, kde se automobil Tesla nekontrolovatelně řítí v čínském městě skrze ulice. Při pokusu o zaparkování nejspíš došlo k selhání softwaru automobilu a Tesla nabrala maximální rychlost při níž srazila pět lidí. Dva lidé zemřeli a tři lidé byli zraněni. Automobil byl neovladatelný, řidič přesto přežil. Podívejte se na video, jak se celý incident odehrál. 

Americký výrobce elektrovozů Tesla pomůže čínské policii vyšetřit nehodu svého vozu Model Y. Tesla v Číně již dříve čelila tvrzením o selhání brzd ve svých vozech a agentuře Reuters sdělila, že jednou vysoudila za takové obvinění ze strany čínského řidiče veřejnou omluvu a odškodnění.

Incident se stal 5. listopadu v jižní provincii Kuang-tung. Podle čínského portálu Jimu News při něm zahynul motocyklista a středoškolačka.

Tesla uvedla, že policie hledá nezávislou společnost, která by nehodu vyšetřila. Automobilka Elona Muska slíbila, že poskytne veškerou součinnost. Zároveň ve zprávě adresované agentuře Reuters varovala před šířením "fám".

Čína představuje pro Teslu druhý největší trh. Nehoda byla v neděli jednou z nejvíce sdílených zpráv na čínské sociální síti Weibo.

Jimu News citoval dopravní policii, která uvedla, že příčina incidentu ve městě Čchao-čou nebyla zjištěna. Citoval i nejmenovaného rodinného příslušníka řidiče, který uvedl, že 55letý řidič měl problémy s brzdovým pedálem, když se chystal zastavit před rodinným obchodem.