Kup byt a vydělávej na pronájmu. Výnos už někde předčil i nejlepší spořicí účty

Video placeholde

Investiční byt už dávno není nesmyslnou prodejní pobídkou neúspěšných realitních makléřů. Spolu s poklesem cen bytů a růstem nájemného patří opět do slovníku českých konzervativních investorů, kteří zároveň nepočítají s tím, že by jednou jejich státní důchody vystačily na více než chléb a levnou limonádu. Neplatí to ovšem zdaleka univerzálně a seriózní obchodník by v jedné větě s investičním bytem měl i prozradit, kam pro něj jít a v jaké podobě dává smysl. A abyste se nemuseli spoléhat na samozvané experty v ošuntělém saku, dáme vám v dnešním dílu Zatracených čísel do rukou bedekr investičních bytů. 

Téměř sedmiprocentní výnos z bytu by ještě před dvěma lety zněl jako ta nejkrásnější utopická teorie pod sluncem. Dva roky uběhly jako voda a starou realitu vystřídala nová. Ne, sedm procent výnosu určitě není na trhu pravidlem, ale jsou adresy, kde se jej dá takřka skoro dotknout. A kde výnosy překračují cokoli, co vám za vaše úspory nabídne jakákoli česká banka. 

Ne, tato adresa určitě není pražská. Metropoli by nicméně investoři určitě neměli podceňovat, právě z řad pražských městských částí totiž pochází jeden z největších výnosových skokanů posledního roku. A Praha jako celek také není marná - výnosy z bytů se oproti loňsku razantně zvýšily a v průměru dokáže hlavní město investorům v současnosti vynést.. Ale o tom až v dnešním videu.