Akcie Bezvavlasy lákají investory. Po expanzi chystáme dividendy, říkají zakladatelé

Majitelé e-commerce společnosti Bezvavlasy František Novotný a Aleš Hudeček

Majitelé e-commerce společnosti Bezvavlasy František Novotný a Aleš Hudeček Zdroj: Bezvavlasy.cz

Akcie firmy Bezvavlasy jsou letos již čtvrtou primární veřejnou nabídkou na trhu Start pražské burzy.
2
Fotogalerie

Majitelé společnosti Bezvavlasy, velkoobchodního a online prodejce vlasové kosmetiky, mají našlápnuto k tomu, aby v primární veřejné nabídce prodali všechny nabízené akcie. Vyplývá to z údajů z objednávkové knihy, kterou zveřejnila pražská burza. Úpis probíhá do příštího čtvrtka, tedy do 1. září.

Investoři ve čtvrtek dopoledne poptávali podle údajů trhu Start určeného pro menší podniky přes 200 tisíc akcií – většinu při dolní hranici upisovacího pásma nastaveného před veřejnou nabídkou na 490 až 630 korun. Oba majitelé společnosti Bezvavlasy Aleš Hudeček a František Novotný nabízejí 300 tisíc akcií.

Úpis probíhá do příštího čtvrtka, tedy do 1. září, a při současném tempu by neměl být problém prodat všechny cenné papíry. Po konci upisovacího období se s akciemi společnosti Bezvavlasy začne obchodovat na pražské burze a také v RM-systému, který vlastní Fio banka.

Investice v časech krve a slz. Válka přesměrovala peníze na nové adresy

Video placeholde
Investice v časech krve a slz. Válka přesměrovala peníze na nové adresy • Videhub

„Dosavadní průběh vnímáme jako pozitivní. Věříme, že umístíme mezi investory celý objem emise,“ uvedl předseda představenstva společnosti Aleš Hudeček. 

Finančník František Bostl, jehož společnosti Starteepo IPO připravovala, je rovněž optimistou. „Transakce je pečlivě připravena. Věřím, že úspěšný úpis akcií na spodní ceně nabídky je nyní téměř jistý,“ řekl.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!