Makléřská společnost Renomia vstupuje do finančního poradenství

Renomia

Renomia Zdroj: Anna Vackova E15

Lídr mezi českými pojišťovacími makléři firma Renomia vstupuje na trh finančního poradenství. Pod značkou Britanika buduje síť poradců. Drobným klientům nabídne produkty v oblasti pojištění, investic a financování bydlení. Během několika let chce mít 500 poradců, zhruba 100 tisíc klientů a pětiprocentní podíl na trhu.

„Úspěšně se staráme o pojištění pro naše firemní klienty. Již delší dobu jsme cítili, že bychom tuto zkušenost měli využít i ve prospěch občanů. Odtud byl jen krok k tomu, abychom investovali do poradenské sítě,“ popsala zakladatelka Renomie Jiřina Nepalová. „Jsme sice start-up, ale zároveň od počátku plně využíváme finančního a odborného zázemí společnosti Renomia,“ uvedl ředitel Britaniky Jan Kubín.

Už nyní tak nabízí produkty patnácti finančních institucí. V příštích měsících proběhne nábor a školení poradců. Široké veřejnosti poskytne společnost služby od začátku příštího roku. Důraz přitom dá hlavně na dlouhodobý vztah s klientem a férový přístup.

Bude na trhu místo?

Mezi její konkurenty patří firmy jako Partners, Fincentrum, OVB Allfinanz, Broker Consulting, ZFP akademie nebo Chytrý Honza. „Velkých společností s ročním obratem nad 500 milionů je šest, těch menších jsou stovky,“ uvedl k situaci na trhu generální sekretář Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců ČR Petr Šafránek.

Prostor na trhu by ale být mohl. „Pojistný trh schválením rozložení provizí do pěti let bude hledat novou rovnováhu, na trhu jsou stovky poradců, kteří budou hledat slušný přístav,“ popsal šéfredaktor časopisu Profi Poradenství & Finance Petr Fejtek.

Britanice by přitom mohlo pomoct zázemí Renomie. Ta poskytuje už více než dvacet let komplexní služby v oblasti risk managementu a pojištění pro firmy a jejich zaměstnance. Kromě Česka působí i na Slovensku, v Maďarsku, Bulharsku a Rumunsku. Na konci letošního roku cílí na číslo sedm miliard korun pojistného ve správě, uvedla Nepalová.

Jak si vybrat dobrého finančního poradce?

Největší finanční chyby generací X a Y