Společnost Euroclinicum koupila skupinu Medicover/Mediconet

Jedna z klinik Medicover/Mediconet sídlí na Praze 8 v Rubín Office Center.

Jedna z klinik Medicover/Mediconet sídlí na Praze 8 v Rubín Office Center. Zdroj: rubin-office.cz

Poskytovatel zdravotní péče Euroclinicum koupil od investičního fondu Oriens skupinu Medicover/Mediconet. Přebírá tři moderní kliniky v Praze a jednu v Brně. Firma tak bude nově poskytovat zdravotní péči více než 320 tisíc zaměstnanců a 1300 firem v ČR. Cenu transakce ani jedna ze stran nezveřejnila.

„Prostřednictvím naší společnosti Kardia jsme byli největší poskytovatel pracovně-lékařských služeb v České republice. Skupina Medicover posiluje tuto pozici v oblasti zdravotní péče o zaměstnance, kde je Medicover jedničkou na trhu,“ uvedl generální ředitel Euroclinicum Václav Vachta.

Společnost plánuje v dlouhodobém horizontu vytvořit integrální celek vlastních klinik, kterých má nyní v ČR sedmnáct. „Chceme, aby tyto kliniky nabízely všude kvalitní a organizovanou zdravotní péči postavenou na jednotných standardech,“ podotkl Vachta.

Euroclinicum chce také rozvíjet vybrané operativní a diagnostické obory, v nichž dosahuje nejlepších výsledků. Jde například o herniologii (operace kýly), cévní chirurgii, gynekologii nebo o prevenci rakoviny prsu.

Euroclinicum nyní zaměstnává zhruba 2000 lidí.