Agrofert zavřel další Pražské řeznictví, už funguje jen jediné

Pražské řeznictví v Holešovicích

Pražské řeznictví v Holešovicích Zdroj: Martin Štorkán

Agrofert
Sídlo Agrofertu
Josef Mráz, výkonný ředitel a místopředseda představenstva skupiny Agrofert.
Josef Mráz, výkonný ředitel a místopředseda představenstva skupiny Agrofert.
Pražské řeznictví v Holešovicích
6
Fotogalerie

Koncern Agrofert již zavřel tři ze svých čtyř prémiových Pražských řeznictví. Projekt podle firmy nesplnil očekávání, o dalším osudu provozoven firma jedná. Společnost začala koncept rozvíjet v roce 2016 na pražských Vinohradech, následně otevřela prodejny v Holešovicích, v ulici Na Poříčí a na Ohradě. Nyní zůstává otevřená pouze vinohradská prodejna.

"Projekt nesplnil naše očekávání. Mohu potvrdit, že k dnešnímu dni jsou uzavřeny prodejny v Holešovicích, Na Poříčí a na Ohradě. Prodejna na Vinohradské zůstává otevřena. O dalším osudu provozoven stále jednáme. Jednou z možností je převzetí jiným provozovatelem," uvedl mluvčí agrofertu Karel Hanzelka. Firma nabízí všem pracovníkům stejnou práci v jiných pobočkách firmy PMU, pod kterou síť řeznictví spadala.

Firma PMU podle své výroční zprávy umístěné ve Sbírce listin ke konci loňského roku provozovala v Česku 143 prodejen. Loni se dostala do 5,5milionové ztráty proti předloňskému zisku 18,2 milionu korun. Tržby z prodeje zboží jí loni meziročně klesly o více než devět procent na 1,29 miliardy korun.

Agrofert je největším subjektem v českém zemědělství a potravinářství, dvojkou v chemickém průmyslu a významným hráčem v lesnictví a médiích. Předloni zaměstnával zhruba 33 tisíc lidí, z toho 22 tisíc v ČR. Koncern vlastnil ještě předloni na začátku roku tehdejší vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO). V únoru 2017 kvůli zákonu o střetu zájmů vložil své akcie do svěřenských fondů.