Na severu Čech bude nově vyrábět Drylock Technologies

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: vgp.cz

Nový závod na výrobu jednorázových hygienických potřeb v Hrádku nad Nisou se chystá ještě letos otevřít společnost Drylock Technologies. První tovární halu o 13 tisících čtverečních metrech dostavěl letos developer průmyslových areálů VGP přímo pro svého belgického akcionáře, skupinu Bartjeho Van Malderena.

Původně měla být provozovatelem společnost Vynka, kterou majitelé začátkem roku přejmenovali na Drylock Technologies se sídlem v Belgii. Firma aktuálně dokončuje hlavní nábor zaměstnanců.

Jednateli jsou podle obchodního rejstříku Bartje Van Malderen i šéf tuzemské developerské firmy VGP Jan Van Geet. Ten už v 90. letech rozjížděl v Česku továrnu Ontex na výrobu plenkových kalhot, vložek a dalšího zdravotnického materiálu v nedalekém Turnově. Bylo to v dobách, kdy ještě mateřskou firmu Ontex, kótovanou na bruselské burze, kontrolovala rodina Van Malderenů.

V roce 2002 Van Geet vstoupil do realitního byznysu. Společnost VGP patří v současné době k největším tuzemským developerům výrobních a logistických areálů. Její čistý zisk se v pololetí meziročně zvýšil o 18 procent na šest milionů eur, zhruba 149 milionů korun.

Hrubé výnosy VGP z pronájmu činily 1,6 milionu eur, což bylo meziročně o 16 procent víc. V prvním pololetíVGP podepsala nájemní smlouvy za 4,7 milionu eur. Hodnota portfolia společnosti se zvýšila zhruba o 20 procent na 85,6 milionu eur, tedy na víc než dvě miliardy korun.

S akciemi VGP se obchoduje na burzách v Bruselu a Praze. Kromě Česka podniká firma například na Slovensku, v Maďarsku a v Pobaltí. Mezi její největší uskutečněné projekty patří skladový areál v pražských Horních Počernicích.