Bill a Melinda Gatesovi si koupili dům u oceánu. Cena? Miliarda korun

Luxusní sídlo na pobřeží v kalifornském Del Mar koupil Bill Gates. Zakladatel softwarového gigantu Microsoft za něj utratil 43 milionů dolarů.

Luxusní sídlo na pobřeží v kalifornském Del Mar koupil Bill Gates. Zakladatel softwarového gigantu Microsoft za něj utratil 43 milionů dolarů. Zdroj: Profimedia

Melinda Gatesová a Bill Gates.
Dům v Del Mar, který je nově v majetku Billa Gatese a jeho ženy Melindy
Hlavní Bezosův dům v Medině se skládá ze dvou budov a miliardář k němu vlastní také 200 metrů pobřeží.
Jeff Bezos koupil nejdražší sídlo v Los Angeles.
Jeff Bezos koupil nejdražší sídlo v Los Angeles.
21
Fotogalerie

Plážová hacienda na kalifornském pobřeží Tichého oceánu nedaleko San Diega, kterou Gatesovi nedávno koupili, byla na realitním trhu původně za cenu 48 milionů dolarů (v přepočtu 1,2 miliardy korun). Při kupní ceně 43 milionů dolarů (asi 1,1 miliardy korun) tak prominentní manželský pár lehce ušetřil. Neméně zajímavou osobou je pak prodávající, bývalá manželka texaského miliardáře T. Boone Pickense Madeleine.

Za více než miliardu korun získala miliardářova rodina nemovitost o rozloze 540 metrů čtverečních. Informoval o tom deník The Wall Street Journal s tím, že se letos v této oblasti jedná o jednu z největších realitních transakcí vůbec.

Spoluzakladatel softwarové společnosti Microsoft spolu s manželkou dům koupili od Madeleine Pickensové, bývalé ženy texaského miliardáře T. Boone Pickense, který zemřel loni v září. Ze šestipokojového sídla je výhled na pláž a bazén a dům disponuje například také obří vířivkou až pro deset lidí.

Gates, který má své hlavní sídlo v Medině na břehu Washingtonského jezera již dříve utratil 455 milionů dolarů za koňskou farmu a výcvikové středisko o rozloze 229 hektarů v Rancho Santa Fe. Farmu před Gatesovými vlastnila dietoložka a expertka na hubnutí Jenny Craigová.

O zatím největší realitní transakci se v Kalifornii v polovině února postaral majitel interotové skupiny Amazon a aktuálně nejbohatší člověk světa Jeff Bezos.

Prohlédněte si fotogalerii:

Ten za panství v Beverly Hills v přepočtu utratil více než čtyři miliardy korun. Nemovitost, kterou Bezos koupil od hudebního producenta Davida Geffena, původně patřila zesnulému Jackovi Warnerovi, bývalému prezidentovi studií Warner Bros. Podle The Wall Street Journal, šlo v Kalifornii o rekord v prodeji domů v celé historii.

Luxusní komplex vybudoval spoluzakladatelem studí Warner Bros v roce 1937. Geffen získal dům, známý jako panství Warner, v roce 1990 podle časopisu The Journal za 1,3 miliardy korun (přepočteno tehdejším kurzem krouny a dolaru).