Čeští podnikatelé tráví více času v práci než ostatní

podnikatel

podnikatel Zdroj: profimedia.cz

Čeští podnikatelé tráví mnohem více času mimo domov než jejich zahraniční kolegové. Vyplývá to z indexu, který porovnává ukazatele mapující rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem mezi 16.000 profesionály ve více než 80 zemích. Ve světě se rovnováha mezi pracovním a soukromým životem zlepšuje. Index v ČR je 20 bodů pod celosvětovým průměrem 124 bodů.

V Česku se navíc ukazatel zhoršil, když 58 procent českých podnikatelů stráví více času mimo domov než v roce 2010; celosvětový průměr je 39 procent. Na 56 procent českých pracovníků míní, že pracují více než v roce 2010. Na druhou stranu více než třetina českých respondentů uvedla, že firmy se pokusily zkrátit dobu dojíždění zaměstnanců.

„Zveřejnění nového Indexu rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem přináší povzbudivé zprávy od pracovníků z celého světa. Říkají, že se jejich rovnováha mezi pracovním a soukromým životem zlepšuje. Pracovní život Čechů ale nepříznivě ovlivnily nepříznivé ekonomické podmínky a následky krize,“ komentoval výsledky generální ředitel společnosti Regus pro ČR Serge Dupaux.

Databáze společnosti Regus obsahuje více než milion podnikatelů z celého světa. Respondenti byli dotazováni na svou pracovní dobu, spokojenost s množstvím času stráveného doma nebo s rodinou, a na jeji názor na to, zda v celkové rovnováze mezi jejich pracovním a soukromým životem došlo ke zlepšení. Regus je největším světovým poskytovatelem flexibilních pracovišť.