Čistka v dozorčích radách pokračuje, TOP 09 odvolává další lidi

Tomáš Hudeček

Tomáš Hudeček Zdroj: Gabriela Cinkova

Pražští radní za TOP 09 pokračují v čistkách v dozorčích radách podniků, ve kterých má podíl hlavní město. Navrhli odvolat z postu předsedy dozorčí rady společnosti Pražské služby starostu Prahy 4 Pavla Caldra. Změny se týkají také firem Pražská plynárenská Holding a Kolektory Praha. Podle náměstka primátora Tomáše Hudečka jde o pokračování dohody s bývalým primátorem Bohuslavem Svobodou.

Hudeček uvedl, že rada doporučila na nejbližších valných hromadách společností odvolat z dozorčích rad kromě Caldra také Pavla Sladkovského z Pražské plynárenské. Z funkce odvolali radní také člena dozorčí rady Kolektorů Praha Radima Broučka. Podle Hudečka z funkce v dozorčí radě odstoupil starosta Prahy 15 Pavel Klega (ODS) a v dozorčí radě tak byl sudý počet členů.

Caldr by měl být podle Hudečka odvolán na červnovém jednání valné hromady společnosti. „Nejsou to všechno členové ODS, ale její nominanti,“ uvedl Hudeček. Jde podle něj o pokračování koaliční dohody, která směřovala k očištění dozorčích rad od „starých kádrů“.

Podobným způsobem už minulý pátek skončili v dozorčí radě Dopravního podniku místopředseda dozorčí rady a starosta městské části Praha 13 David Vodrážka a bývalý radní pro dopravu Josef Nosek (oba ODS). Postu předsedy dozorčí rady Obecního domu nedobrovolně opouští i místostarosta Prahy 13 Petr Zeman.

: