Družka Faltýnka odešla pro střet zájmů z ČD, pak ji najaly externě

šéf poslanců hnutí ANO Jaroslav Faltýnek

šéf poslanců hnutí ANO Jaroslav Faltýnek Zdroj: Hnuti Ano

Partnerka šéfa poslanců ANO Jaroslava Faltýnka Lenka Linhartová odešla kvůli střetu zájmů z Českých drah (ČD), pak ji ale dráhy najaly externě za 95 tisíc korun měsíčně. Linhartová má na starosti marketing ČD. Na svém působení v drahách nevidí nic divného a Faltýnek jí k práci prý nepomohl.

Premiéru Bohuslavu Sobotkovi tato situace ale úplně normální nepřipadá a hnutí ANO by si podle něj v resortu dopravy mělo udělat pořádek.

Šéf ANO Andrej Babiš pro svůj list Dnes, který o Faltýnkově družce informoval, uvedl, že o popisovaném případu neví, ale pokud je smlouva neadekvátní a je možný střet zájmů, měly by ji dráhy zrušit. Babiš předpokládá, se případem bude zabývat nový ředitel Českých drah Pavel Krtek.

Linhartová do ČD nastoupila letos na jaře jako šéfka marketingu. Za několik týdnů se prý však ukázalo, že je ve střetu zájmů, protože její marketingová agentura se věnuje podobným činnostem, jaké měla mít na starosti v ČD.

Proto podle deníku coby zaměstnankyně drah skončila. ČD si ji ale vzápětí najaly na podobnou činnost externě. Faltýnek prý však o práci své přítelkyně nic neví. Linhartová listu řekla, že na možný střet zájmů kvůli své firmě vedení státních drah sama upozornila. Nevysvětlila ale, proč tak neučinila už při výběrovém řízení. Za svou prací pro ČD si Linhartová stojí.