Exnáměstek primátora Kabický se opět stal starostou pražských Letňan

Starosta Prahy 18 Ivan Kabický

Starosta Prahy 18 Ivan Kabický Zdroj: ctk

Prahu 18 Letňany opět vede z pozice starosty Ivan Kabický (ODS), rozhodlo zastupitelstvo městské části. Kabický ve funkci nahradil spolustraníka Ondřeje Lněničku, který se stal místostarostou. Zároveň se změnilo složení radniční koalice. ODS a TOP 09 k sobě přibraly sociální demokracii.

Kabický byl starostou od roku 2006 do počátku roku 2011, kdy se stal náměstkem pražského primátora a z vedoucí funkce radnice rezignoval. Poté, co skončila celopražská koalice ODS a TOP 09 a Kabický byl z funkce náměstka odvolán, avizoval, že se bude chtít do čela městské části vrátit.

Kromě Lněničky obsadili místa zástupců starosty Iveta Lojková z TOP 09, občanská demokratka Věra Ježková a Oldřich Miffek ze sociální demokracie.

Na pozice radních zastupitelé zvolili Jana Mikuleckého (ODS) a Ondřeje Lercha (ČSSD). Předsedou kontrolního výboru se stal Halama (ODS) a předsedou finančního výboru Stanislav Tomášek (ODS).

„Jedním z důvodů této změny bylo přizvání k odpovědnosti a ke spolupráci na vedení městské části do konce volebního období zástupce ČSSD, kteří historicky pro městskou část Praha 18 odvedli velký kus práce a mají ve svých řadách nemálo odborníků,“ vysvětlil Kabický.