Fyzioterapeut sportovců Kolář přestěhuje kliniku od Babiše k Pentě

Vizualizace budovy Walter

Vizualizace budovy Walter Zdroj: Penta Investments

Areál bývalé továrny Walter se také promění v moderní městskou čtvrť. (ilustrační foto)
Waltrovka Mechanica
Waltrovka Mechanica
Waltrovka Mechanica
Waltrovka Mechanica
23
Fotogalerie

Areál bývalé pražské továrny Walter se stane domovem lékařského zařízení, ve kterém svůj pohybový aparát napravují i slavní sportovci.

Známý fyzioterapeut Pavel Kolář se dohodl se skupinou Penta a nastěhuje svou kliniku Centrum pohybové medicíny do připravovaného areálu Waltrovka v pražských Jinonicích. Dosud funguje na Chodově poblíž sídla Agrofertu v budově, která do února patřila k majetku ministra financí Andreje Babiše, než ho vložil do svěřeneckého fondu.

Deníku E15 to potvrdily obě strany. „Připravuji si prostory v Jinonicích. Důvod je, že to je větší prostor a poblíž metra,“ uvedl profesor Kolář. Stěhování má proběhnout do konce roku. Památkově chráněná budova Waltrovky v Jinonicích právě prodělává kompletní rekonstrukci. „Jedná se o tři patra a část podzemí jediné památkově chráněné budovy v celém areálu,“ sdělil mluvčí Penty Ivo Mravinac. Centrum pohybové medicíny tak bude mít k dispozici 2700 metrů čtverečních.

O tom, že mezi Pentou a Kolářem probíhají jednání, informoval v únoru deník HN. Jedním z důvodů má být i výhodnější nájemné.

Nyní Kolář uvedl, že u Babiše dosud výpověď z nájmu nedal a ve hře je i možnost, že by na původní adrese zůstal a provozoval by své centrum na dvou místech. „Jedna z variant je, že by část zůstala na Chodově, pacientů je opravdu hodně,“ vysvětlil Kolář. Centrum pohybové medicíny je v současnosti plně vytížené. Přestože na služby nepřispívají zdravotní pojišťovny a za hodinovou fyzioterapii dají klienti přes tisíc korun, zájem je velký a čekací doby dlouhé.

Penta buduje u metra v Jinonicích celý komplex budov, v památkově chráněné budově Walter se má kromě Kolářovy kliniky nacházet ještě jeden poskytovatel zdravotních služeb, lékárna a restaurace. Centrum pohybové medicíny je pro Pentu prestižní nájemce. „Walter bude pro něj uzpůsobený přesně na míru, celý projekt přestavby se pro profesora Koláře znovu připravil,“ uvádí Mravinac.