Kanceláře DHL nebo IBM na Chodově změní majitele. Antimonopolní úřad povolil prodej

Kanceláře u dálnice D1 na pražském Chodově

Kanceláře u dálnice D1 na pražském Chodově Zdroj: Martin Pinkas, Euro E15

Sídlo Oraclu v Praze na Chodově.
IBM v Praze na Chodově
V areálu měla pobočku i GE Money Bank
4
Fotogalerie

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) schválil prodej komplexu kanceláří v Praze na Chodově německé společnosti Deka Immobilien. Rozhodnutí úřadu je už pravomocné, řekl mluvčí úřadu Martin Švanda. Kancelářský komplex na výpadovce na dálnici na Brno prodává americká společnost Starwood Capital. Cena transakce nebyla zveřejněna.

ÚOHS se zabýval oblastí pronájmu nemovitostí a prodeje nemovitostí. Změnu vlastníka povolil bez podmínek.

Areál tvoří 12 kancelářských budov s celkovou pronajímatelnou plochou 116 tisíc metrů čtverečních. V letech 2003 až 2008 ho postavil developer AIG/Lincoln. V kancelářích sídlí mimo jiné společnosti jako DHL, Honeywell nebo IBM.

Starwood Capital Group koupil administrativní areál u dálnice D1 před třemi lety od Aberdeen Asset Management Deutschland, která zastupovala tehdejšího majitele budov, německý nemovitostní fond Degi. Tento prodej se stal největší kancelářskou transakcí na českém trhu.

Starwood Capital Group zaplatila za areál 180 milionů eur (zhruba 4,9 miliardy korun). Lze tedy předpokládat, že nynější cena prodeje bude v podobné výši, uvedlo už dříve Euro.cz.