Klausův vicekancléř Hájek spouští vlastní web. Začal kritikou Havla

Bývalý vicekancléř Václava Klause Petr Hájek zakládá vlastní internetová magazín

Bývalý vicekancléř Václava Klause Petr Hájek zakládá vlastní internetová magazín Zdroj: Euro Tomas Novak

Vicekancléř exprezidenta Václava Klause Petr Hájek spouští vlastní publicistický server Protiproud. Stránky s podtitulem „kontrarevoluční magazín“ bude provozovat ve spolupráci s deníkem Parlamentní listy. Podle odpočtu na webu Protiproud začne Hájkův magazín fungovat za 24 dní.

Při popisu webu Hájek opět kritizoval Klausova předchůdce Václava Havla. Podle Hájka „zvítězila havlistická revoluce a pravici sluší pouze kontrarevoluce“. Hájek tak pokračuje v kritice Havla a jeho příznivců. Například ve své loni vydané knize Smrt v sametu dokonce napsal, že Havel byl v satanových službách.

Na webu Protiproud již Hájek vydal článek, který popisuje cíle magazínu. „Poteče proti hlavnímu proudu. Bude se ptát, kde je realita. Pronikat kulisami, které před ní vystavěla a každý den čtyřiadvacet hodin upevňují hlavní média a jejich spojenci,“ píše Hájek.

Hájek se na svých stránkách zaměří i na kritiku Evropské unie. „Až se nám zanedlouho stane macešskou vlastí Evropská unie a Českou republiku budeme znát jako bezvýznamnou okrajovou gubernii, budeme ještě špendlíčkem kopat, prstíčkem hrabat a nostalgicky vzpomínat. A že se to stane, o tom může pochybovat jen nenapravitelný romantik,“ dodal.

Článek navíc doplnil fotomontáží hořících věží Světového obchodního centra v New Yorku po útocích teroristů z 11. září 2001 a vlajkou Evropské unie v popředí. U fotomontáže byl popisek „Spoušť a zkáza pod praporem EU“. Hájek již dříve několikrát v médiích uvedl, že nevěří oficiálnímu popisu 11. září a že za útokem mohly stát tajné služby USA.

Funkci vicekancléře Hájek opustil ke konci února. Na webu Protiproud s ním budou spolupracovat další lidé. On sám se prý bude věnovat také práci ve vznikajícím Institutu Václava Klause, kde bude ředitelem pro humanitní a mediální studia.

Komentář E15: Václav Klaus - prorok, který zapomněl doříct své proroctví