Letiště Václava Havla Praha mění provoz na zimní

letiště Ruzyně

letiště Ruzyně Zdroj: CTK

Pražské Letiště Václava Havla zahájí v neděli 28. října provoz podle zimního letového řádu. Nově nabídne přímé lety z Prahy do Miami. Zachová pak například lety do lokalit Nižnij Novgorod a Tirana či Ufa.

V zimní sezoně bude Praha spojena přímou linkou s 92 destinacemi ve 42 zemích světa. Od konce října do března příštího roku bude na letišti cestujícím k dispozici 42 leteckých společností a pět cargo dopravců.

„Největší počet destinací s přímým spojením z Prahy je pro nadcházející sezonu plánován do Ruska, kam směřuje již 12 tratí s pravidelným provozem. Následuje Velká Británie s devíti, Itálie s osmi a Německo se sedmi destinacemi,“ uvedla mluvčí letiště Eva Krejčí.

Dodala, že mezi top destinace v počtu pravidelných leteckých spojení patří na prvním místě moskevské Šeremetěvo s 60 odlety týdně, pařížské letiště Charlese de Gaulla s 57 odlety či Frankfurt s 52 odlety týdně. „Sedačková kapacita v rámci pravidelné přepravy nejvíce narostla u linek do Paříže na letiště Charlese de Gaullea, Tel Avivu a Curychu,“ uvedla Krejčí.

:

V rámci charterové dopravy plánují nárůst sedačkové kapacity o dvě procenta. Z hlediska plánované kapacity je na prvním místě Holidays Czech Airlines.