Neovlivní: OLAF posuzuje střet zájmů ministra zemědělství Tomana

Ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD) na Žofínském fóru, kde se diskutovalo o obchodník řetězcích, slevových akcích i kvalitě lokálních a dovážených potravin

Ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD) na Žofínském fóru, kde se diskutovalo o obchodník řetězcích, slevových akcích i kvalitě lokálních a dovážených potravin Zdroj: ČTK

Evropský úřad pro boj proti podvodům (OLAF) se začal zabývat případem evropských dotací, které čerpá rodina ministra zemědělství Miroslava Tomana, píše server Neovlivní.

OLAF se podle informací serveru rozhoduje, zda zahájí vyšetřování v souvislosti s možným střetem zájmů ministra Tomana. Ten přitom tvrdí, že v žádném střetu zájmů není a dokonce si na to nechal vypracovat analýzu.

„Vezměte prosím na vědomí, že skutečnost, že úřad OLAF posuzuje obdržené informace, neznamená, že jednotlivci jsou vinni za jakékoliv protiprávní jednání. OLAF plně respektuje presumpci neviny,“ napsali zástupci OLAFu serveru.

Evropská unie letos zpřísnila pravidla pro přidělování dotací, mezi osoby ve střetu zájmů nově zařadila i politiky s možností ovlivňovat rozpočet.