Paroubek ještě nepřestoupil, ale už sepisuje dějiny národních socialistů

Jiří Paroubek

Jiří Paroubek Zdroj: CTK

Dohady o možném přestupu bývalého předsedy ČSSD Jiřího Paroubka k České straně národně socialistické 2005 teď sám Paroubek podpořil další svou aktivitou. Rozhodl se sepsat dějiny strany, kvůli níž si už prý nechává zpracovat průzkum veřejného mínění, jaký ohlas by měl jeho politický přestup mezi voliči. Úryvky z připravované knihy chce Paroubek postupně zveřejňovat na webu Vaševěc.cz.

Jako jeden z důvodů, proč je dobré dějiny národních socialistů sepsat, Paroubek nepřímo neznačuje politickou neznalost moderních českých dějin ve společnosti. „Před několika málo dny mně jeden poslanec ČSSD sdělil, že se jej nejmenovaná místopředsedkyně této strany ptala, zda i on chce odejít s Paroubkem k „brkounům“. A že prý národně-socialistická strana byla za první republiky prý vlastně polofašistická,“ uvádí Paroubek příklad na svém webu.

„Ponechám stranou politologické znalosti této nejmenované dámy, které jsou opravdu v zárodečném stavu. Snad by to chtělo absolvovat nějaký rychlokurs moderních českých dějin,“ doplňuje bývalý předseda sociálních demokratů. Stručné dějiny českých národních socialistů, které mají vyjít po prázdninách, prý Paroubkovi pomáhá sepsat mladý historik Petr Duchoslav.