PPF a KKCG oficiálně převzaly byznys Sazky

Sazka

Sazka Zdroj: Mediafax

Z dříve miliardové loterní Sazky s monopolem na číselné loterie je ode dneška mrtvá firma. Její loterní byznys včetně vlajkové Sportky, notoricky známých log, majetku zahrnující honosné sídlo s TV studii v Praze a smluv se zaměstnanci totiž včera oficiálně převzal nový majitel, akciová společnost Sázková kancelář vlastněná rovným dílem skupinami PPF a KKCG.

Z dříve miliardové loterní Sazky s monopolem na číselné loterie se od včerejška stala mrtvá firma. Její loterní byznys včetně vlajkové Sportky, notoricky známých log, majetku zahrnující honosné sídlo s TV studii v Praze a smluv se zaměstnanci totiž včera oficiálně převzal nový majitel, akciová společnost Sázková kancelář vlastněná rovným dílem skupinami PPF a KKCG.

Současné akciové společnosti Sazka, která je od května v konkurzu, zůstaly miliardové dluhy a 3,81 miliardy korun na účtu, které PPF a KKCG za podnik Sazky zaplatily.

„Transakce získala všechny potřebné souhlasy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a ministerstva financí. Sázková kancelář tak splnila k dnešnímu dni všechny podmínky dané kupní smlouvou s insolvenčním správcem Sazky (Josefem Cupkou),“ uvedl mluvčí KKCG Dan Plovajko.

Česká spořitelna dnes na poslední chvíli upozornila na údajnou chybu ve znaleckém posudku Ernst&Young hodnoty podniku Sazky. Podle ČS měl být odhad vyšší o 1,3 miliardy, tedy 4,9 miliardy korun.

„Jsme přesvědčeni, že nová fakta v případu Sazka posílí naši právní pozici v žalobách, které jsme již podali s cílem zneplatnit její prodej,“ uvedla v reakci skupina Penta.

Penta za Sazku nabízela mimo tendr vypsaný správcem právě pět miliard korun. K její nabídce ale správce nepřihlédl, právě proto, že se do tendru nepřihlásila.