Právník Holásek kandiduje do Senátu, podpoří ho hned trojice stran

Advokát Jan Holásek

Advokát Jan Holásek Zdroj: Archiv Jana Holaska

Známý advokát Jan Holásek oznámil svou kandidaturu do Senátu. O senátorské křeslo bude usilovat jako nezávislý, podpoří jej ale rovnou několik stran - hnutí Nezávislí, KDU-ČSL a Strana Zelených. Navíc jedná o podpoře s Českou Pirátskou stranou. Holásek bude kandidovat v obvodě Beroun, kde žije.

„Neměli bychom dělat věci pouze ekonomicky výhodné, ale i takové, které jsou rovněž veřejně přínosné a v souladu s etikou,“ uvedl ke své kandidatuře Holásek. „Proto jsem se rozhodl kandidovat do Senátu, který vnímám jako pojistku právního státu a demokracie, přitom právníků je v Senátu jenom několik. Své zkušenosti a znalosti chci v Senátu využít k hlídání pravidel hry, abychom si uchovali svou svobodu a měli rovný přístup ke spravedlnosti,“ dodal.

V říjnových volbách Holásek vyzve dosavadního senátora Jiřího Oberfalzera (ODS), starostu Hořovic Jiřího Peřinu (ČSSD) nebo starostu Všeradic Bohumila Stibala (za ANO).

Holásek je spoluzakladatelem advokátní kanceláře Havel, Holásek & Partners. Z té v roce 2014 odešel, dál sní ale spolupracuje jako externí poradce. Následně investoval do realit, kapitál vložil do fondu Accolade. Ta funguje zejména jako lokální partner americké společnosti Panattoni při výstavbě průmyslových parků.