Šašek provokuje: Z Prahy se holt nedostaneme

Šašek provokuje

Šašek provokuje Zdroj: Profimedia.cz

Šašek v posledních týdnech udělal hned několikrát jednu ohromnou chybu. Pokusil se alespoň na moment opustit klid velkoměsta a chtěl se vydat do migrační krizí zmítaných regionů. Když už se tam spoluobčané ozbrojují, tak asi opravdu něčemu čelí, řekl si.

Rovnou si přiznejme, že nic takového šašek nenašel, ale podstatné zjištění si přece jen přivezl. Aktuálně není možné dostat se autem z Prahy.

ŘSD nebo nějaká podobná podvratná skupina rozryly všechny dálnice, po nichž se šašek vydal. D4 až D7 jsou odkouřené, D3 neexistuje, D1 je jedno velké staveniště. Zvláště na těch jihozápadních cestách se děje něco opravdu podivného.
Vyměňují se svodidla, nová, nablýskaná plechová nahrazují často betonové kvádry (které před lety nahradily právě plechová svodidla).

Šašek by se opravdu rád zeptal na dvě otázky toho, kdo o stávající výměně rozhodl. Jednak: proč se to děje? Je plech nějak lepší než beton? A co se změnilo, když jsme si před několika málo lety řekli, že beton je lepší než plech.

Pravidlo eráru

A pokud bychom se shodli na tom, že plech je lepší než beton (což bude dost těžké vědecky dokázat), pak je třeba se ptát – proč se tato výměna děje najednou na dvou až čtyřech dálnicích?

Pomineme konspirativní teorie o ŘSD, které se ve skutečnosti snaží škodit lidem, a motoristům zvlášť, což řídí nějaké euro-zednářské ústředí někde v Německu či Rakousku. A zkusme na to jít racionálněji. ŘSD má moc peněz a neví co s nimi, protože chybějí plány na rozvoj dálnic.

Ale ŘSD se chová jako každý, kdo nasává z eráru – musíš utratit vše, cos dostal, jinak dostaneš příště míň. Proto ŘSD vymýšlí stále nové způsoby, jak utrácet. A výsledek je tragický.