Šéfredaktora Fincentrum Média zadržela policie v Indonésii

Petr Stuchlík, Fincentrum

Petr Stuchlík, Fincentrum Zdroj: E15 Eduard Erben

Petra Zámečníka, šéfredaktora skupiny Fincentrum policisté zadrželi, když se jako turista ocitl na místě, kde probíhal pokojný protivládní protest. K zadržení již vyjádřila protest jeho mateřská firma.

„Skupina Fincentrum přijala se znepokojením zprávu o zadržení šéfredaktora divize Fincentrum Media Petra Zámečníka indonéskou policií. Petr Zámečník je šéfredaktorem Fincentrum Media od roku 2007, pod jeho vedení spadají v České republice odborné portály Hypoindex.cz, Investujeme.cz nebo ČeskéReformy.cz,“ uvedl předseda představenstva firmy Petr Stuchlík s tím, že Fincentrum se zadržením svého spolupracovníka nesouhlasí a je připraveno poskytnout svému šéfredaktorovi veškerou nutnou pomoc.

Zadržení v souvislosti s pohybem v místě konání pokojného protestu je podle Fincentra nemyslitelné mimo jiné z toho důvodu, že v rámci své profese má Petr Zámečník na starosti výlučně obsah odborných finančních serverů v České republice a na Slovensku. Výhradně finančnímu a ekonomickému zpravodajství se Petr Zámečník věnuje v průběhu celé své novinářské kariéry, tedy i před svým nástupem do skupiny Fincentrum, uvedl Stuchlík