Voda podemlela asfalt na pražských cyklostezkách, cyklisté nerespektují zákazy

Záplavy v Praze

Záplavy v Praze Zdroj: ctk

Pražským cyklistům hrozí propadnutí na vodou podemletém asfaltu. V neděli magistrát uzavřel Vodáckou a Povltavskou stezku. I přesto však cyklisté nedbají varování a riskují život. Stále platí také zákaz vstupu do všech parků.

Praha rychle uklízí škody způsobené povodněmi, ale stále nemá boj s rozbouřenou Vltavou vyhraný. Prudké deště, které přetrvají do úterý, by mohly hladinu ještě zvýšit. Voda podemlela asfalt na cyklostezce v Tróji, kde magistrát v neděli uzavřel takzvanou Vodáckou a Povltavskou stezku.

Cyklisté přesto nerespektují upozornění a vjíždějí na uzavřené stezky, kde jim hrozí smrtelné nebezpečí. Všechny vjezdy jsou označeny policejními páskami, ale Policie ČR nemá dostatek policistů na zajištění jednotlivých vjezdů. Magistrát důrazně vyzval cyklisty, aby nařízení respektovali.

Zákaz neplatí jen pro cyklostezky - obyvatelé Prahy budou muset počkat i s návštěvou parků. V nich v důsledku podmáčení půdy padají stromy a hrozí také sesuvy. V pražských parcích jich po povodních spadly desítky, při porušení zákazu hrozí pokuta až třicet tisíc korun.