Bitcoin hledá dno. Přesto se najdou hlasy, které jeho kurzu věští nový růst

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Cena bitcoinu stále klesá, krátce se dokonce v pondělí večer podívala pod hranici šesti tisíc dolarů za jednu "minci".  Pokud se ale vyplní předpovědi velkých hráčů na trhu s kryptoměnami, nemusí jít o zásadní ohrožení virtuálních měn.

Bitcoin od začátku letošního roku strmě klesá. Minulý týden byl pro nejznámější kryptoměnu nejhorší od roku 2013, pokles se nezastavil ani dnes. V současné době se nachází pod hranicí sedmi tisíců dolarů. Někteří známí obchodníci jsou ale v klidu, dokonce vybízejí k vytrvalosti. Informoval o tom server Cointelegraph.com.

Například zakladatel firmy produkující antivirové systémy John McAfee připomíná, že cena bitcoinu je stále vyšší, než jaká byla před třemi měsíci. V dlouhodobé perspektivě očekává návrat k růstu.

Aktuální graf a kurz bitcoinu sledujte zde >>> 

„Zapomeňte na krátkodobé vzrůsty a poklesy,“ vybízí obchodníky trpělivosti. McAfee se v nedávné době vyjádřil, že jeden bitcoin bude na konci roku 2020 stát milion dolarů. A tato prognóza prý stále platí.

Moderátor CNBC Ran Neuner chce důvěru v kryptoměny podložit další statistikou. Současná tržní hodnota kryptoměn je 400 miliard dolarů, tedy stejná jako na začátku prosince. Bitcoin tak sice klesá, na druhou stranu odvětví jako takové v tomto kontextu zas tolik nekrvácí. Investory přilákala i řada dalších virtuálních měn. Žurnalista navíc připomíná, že jejich celková tržní hodnota se za uplynulý rok zvýšila dvacetkrát.

Kurzu bitcoinu každopádně nesvědčí myšlenky na regulaci kryptoměn ze strany světových vlád. Obavy, že je používají zločinci, vyjádřila například britská premiérka Theresa Mayová. Kryptoměnám nevěří ani nobelisté Paul Krugman a Robert Schiller.


Vše o kryptoměnách čtěte zde >>>