Bitcoin ve stínu kryptopunku. Devět stovek mincí vydělalo za měsíc smutku násobně více

V mnohdy špinavých vodách altcoinů se v posledních týdnech děly věci, za něž by se ve svých románech nemusela stydět ani J. K. Rowlingová. T

V mnohdy špinavých vodách altcoinů se v posledních týdnech děly věci, za něž by se ve svých románech nemusela stydět ani J. K. Rowlingová. T Zdroj: Midjourney

Vydělat padesát procent za měsíc je určitě solidní výsledek. Navíc na trzích šikanovaných pokusem o globální bankovní krizi. Výsledek bitcoinu, který se několikaprocentním růstem přehoupl přes 30 tisíc dolarů, stojí za sundání klobouku, nicméně nejen bitcoinem je živ kryptoinvestor. A právě v mnohdy špinavých vodách altcoinů se v posledních týdnech děly věci, za něž by se ve svých románech nemusela stydět ani J. K. Rowlingová. Tak třeba mince Adamant, která za poslední měsíc povyrostla o 7500 procent. I když odhlédneme od světa totálního fantasy-bizáru, zůstane tu pořádná kopa mincí a tokenů, které dokázaly za nelehký uplynulý měsíc vydělat více než stále ještě dominantní mince virtuálního světa.

Takových mincí je aktuálně dokonce kolem devíti stovek, tedy zhruba každá desátá „nemrtvá“ virtuální mince – jelikož portál Coinmarketcap aktuálně nabízí informace o devíti tisícovkách měn – totiž za poslední měsíc vynesla více než bitcoin.

Pojďme si tedy říci, které významnější mince alternativního kryptokosmu, tedy krypto s tržní kapitalizací alespoň sto milionů dolarů, dokážou vydělávat v prostředí jinak riziku příliš nepřejícím. Na druhou stranu jde pořád „jen“ o kryptosvět, tedy alternativu k Dantovu Peklu, hned sto deset „měn“ tak za poslední měsíc připravilo spekulanty o devadesát a více procent vkladu. Desítka pak bez nadsázky o všechno. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!