Bilenkin Vintage je ruská retro přestavba kupé BMW řady 3 E92

Bilenkin Vintage

Bilenkin Vintage

Bilenkin Vintage
Bilenkin Vintage
2
Fotogalerie
Pamatujete na přestavby BMW řady 6, ze kterých vznikaly retro napodobeniny klasických vozů Volha? Ruská společnost Bilenkin Classic Cars teď nabízí kompletní přestavbu kupé BMW řady 3 generace E92 včetně nového interiéru v retro stylu.

Bilenkin Vintage je první model firmy, který byl představen na autosalonu v Dubaji. Při pohledu z boku jsou tvary dárcovského auta trochu patrné, ale jinak byste v tom moderní BMW z 21. století hledali jen těžko. Dokonce ani uvnitř nezůstalo mnoho původních dílů.

Firma se již delší čas zabývá restaurováním starších aut, tohle je první pokus o moderní pojetí retra. Design vozu má opět připomínat klasické Volhy, především pak legendární „Carevnu“, tedy Volhu 21 z 60. let, kterou mnozí považují za jedno z nejkrásnějších ruských aut vůbec.

O použité technice se společnost Bilenkin Classic Cars nezmiňuje, ale pravděpodobně bude na zákazníkovi, kterou motorizaci BMW řady 3 přiveze. Stejně tak i výsledná cena přestavby záleží na tom, kolik si toho klient vymyslí. Zajímavé také je, že vozu zůstává kompletní bezpečnostní a asistenční výbava včetně airbagů.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz