Na turnaj do Čeladné přijede Jiménez

Miguel Ángel Jiménez bude jedním z lákadel na Silesia Open 2009 v Čeladné.

I když světoznámý španělský golfista Miguel Ángel Jiménez letos na profesionálních turnajích oslnivou formu teprve hledá, bude jednou z největších hvězd PGA European Tour Moravia Silesia Open 2009 na Čeladné. Oproti konkurenci má jednu velkou výhodu: profil osmnáctijamkového hřiště před lety sám navrhl.
„Hřiště vždycky stavíte pro veřejnost a ne s tím, že se na něm bude hrát profesionální turnaj. Ani mě tehdy nenapadlo, že se tady uskuteční turnaj PGA European Tour,“ řekl Jiménez, kterého před deseti lety v Málaze přemluvil ke spolupráci hlavní investor a majitel místního areálu Stanislav Pros.
Jiménez se stal tváří turnaje. Seriál PGA European Tour se na české greeny vrací po dvanácti letech a pořadatelé Jiménezových dobrých kontaktů ve světě golfu využívají i k tomu, aby do Čeladné získali zajímavá jména.
„Dneska ještě nemůžu říct, kdo všechno přijede. To je i věc kalendáře a postavení hráčů na žebříčku v týdnu před turnajem, ale turnaj i pro profihráče z PGA European Tour dělá velmi atraktivním prize money,“ připustil Jiménez, že hlavním lákadlem pro golfisty jsou cílové prémie ve výši 2,5 milionů eur. Vítězi několika prestižních turnajů na světě, který v loňském seriálu PGA skončil čtvrtý, se letos zatím nevede podle představ. „Letos nejsou výkony takové, jaké si představuji. Jen dvakrát jsem byl v první desítce, ale pokračuju stejným stylem přípravy. Věřím, že se to bude zlepšovat,“ řekl Jiménez.