Olympijský oheň zapálí královna Alžběta II. (200:1)

Bookmakeři Fortuny v těchto dnech zařazují do nabídky nejenom desítky nových sázek na výsledky a výkony českých sportovců, ale zaměřili se také na mimosportovní olympijské dění. Sázkaři si tak mohou vsadit třeba také na to, jestli olympijský oheň zažehne David Backham (30:1), královna Alžběta II. (200:1), nebo dokonce punková legenda Sex Pistols (400:1). Favoritem je nicméně s kursem 1,5:1 bývalý atlet a světový rekordman v desetiboji Daley Thompson.

„Všichni budeme s napětím sledovat, jaký průběh bude mít samotný akt zapálení olympijského ohně. Ve Vancouveru se objevily technické problémy s jedním ramenem, které se odmítlo vysunout, jinde zase organizátoři k „zážehu“ povolali překvapivé osobnosti. V Londýně se nabízí nepříjemnost v podobě uhašení ohně dešťovými srážkami v kursu 50:1, nicméně v konzervativní Anglii by vše mělo být připraveno precizně a proběhnout bez problému, třeba pod dohledem samotné královny,“ uvedl Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Během sportovních soutěží se nezřídka odehrají různé bizarní situace, i na ty si zájemci mohou ve Fortuně vsadit. Ve hře je varianta, že Roman Šebrle bude zasažen oštěpem do ramene (80:1), Lence Maruškové se zasekne pistole (8:1), Ondřej Synek potopí loď (40:1) a Kateřina Emmons strefí terč soupeře (30:1). Bookmakeři se zamysleli i nad českými tenisovými jedničkami Petrou Kvitovou a Tomášem Berdychem. Jejich partnerství v mixu na olympiádě nevyšlo, jejich partnerství v životě stvrzené sňatkem během her je ohodnoceno v kursu 500:1.