Sedmička zvolila sedm nejlepších

Sedmička představuje sedmičku sportovců z Pošumaví, která vloni dosáhla nejvýraznějších úspěchů.

Sportovci z Pošumaví se činí na všech frontách. Činili se i vloni a dosahovali velmi zajímavých výsledků. Seznam by určitě zabral několik stránek. Sedmička vybrala sedm nej.

Anketa uzavřena

Oštěpař Petr Frydrych

Jedenadvacetiletý odchovanec klatovské atletiky, který nyní hájí barvy Dukly Praha, oštěpař Jan Frydrych má za sebou skvělý rok. Mezi jeho největší úspěchy patří stříbrná medaile z mistrovství Evropy do dvaadvaceti let v litevském Kaunasu, kde obsadil druhé místo za výkon 80,53 metru. V srpnu svěřenec světového rekordmana a olympijského vítěze Jana Železného reprezentoval Českou republiku na atletickém mistrovství světa v Berlíně, kde obsadil desáté místo. V září v Plzni vybojoval titul mistra republiky do dvaadvaceti let, když zvítězil v novém osobním rekordu 84,96 metru. Tím se zařadil na třetí místo národních tabulek. V anketě Atlet roku byl šestý. „Loňský rok byl pro mě zatím nejúspěšnějším. Vylepšil jsem si osobák skoro o deset metrů a dostal jsem se i do velké atletiky,“ mne si ruce Frydrych.

Motokárista L. Toman

Motokárový vicemistr světa, český reprezentant, držitel Zlatého volantu a prestižní Ceny Jiřího Sedláře, jezdec italské stáje Birel Motosport osmnáctiletý Libor Toman dosahoval výborných výsledků i při svých četných loňských startech. V tom nejprestižnějším, v závodě série WSK třídy Super KF na trati v italském Castelletu zvítězil.

Kanoistka K. Galušková

Čtrnáctiletá reprezentantka Klubu vodních sportů Sušice Karolína Galušková vloni na kajaku ve slalomu na divoké vodě vybojovala na mistrovství České republiky žáků první místo, přemožitele nenašla ani při republikovém šampionátu juniorů, stříbro brala na mistrovství České republiky seniorů. Sušická kanoistka je vítězkou v celoroční soutěži Českého poháru juniorů, držitelka první výkonnostní třídy v seniorech. Studentka sušického gymnázia vyhrála všechny nominační závody pro juniorskou reprezentaci a zvítězila v žákovské a juniorské evropské soutěži Teen Cup.

Střelec Tomáš Mandys

Reprezentant Sportovního střeleckého klubu Policie Klatovy Tomáš Mandys se stal mistrem České republiky ve standardní pistoli družstev, vybojoval titul Akademického mistra České republiky ve střelbě ze sportovní pistole a titul republikového vicemistra ve střelbě z velkorážné pistole družstev. Čtyřiadvacetiletý střelec také získal bronz na republikovém šampionátu jednotlivců ve střelbě ze standardní pistole.

Šachistka K. Čedíková

Kateřina Čedíková ze Sokola Klatovy získala titul mistryně České republiky v šachu žen. Je členkou reprezentačního družstva, pravidelná účastnice světového i evropského šampionátu v kategoriích jednotlivců i družstev. Českému ženskému týmu pomohla vloni na Evropě vybojovat sedmé místo. Je držitelkou titulu mezinárodní mistryně.

Basketbaloví kadeti

Tým kadetů do šestnácti let basketbalového oddílu Tělovýchovné jednoty Klatovy pod taktovkou trenérů Karla Aušprunka a Karla Denka obsadil v extraligové basketbalové soutěži vynikající stříbro.

Fotbaloví žáci

Výběr starších žáků Okresního fotbalového svazu Klatovy dosáhl pod vedením trenérů Ludvíka Fremuta, Václava Marka a Zdeňka Cibulky historického úspěchu, když na prestižním republikovém finále Talent Cup vybojoval vynikající třetí místo.