Zápisník Dušana Kütnera: Relativita času

Americký Národní úřad pro letectví a vesmír neboli NASA uvažuje o vyslání vědecké mise na Venuši. Důvodem je, že se tam prý vyskytuje plyn, který by mohl souviset s existencí života na této planetě. Na snímku evropská sonda Venus Express, která zkoumala Venuši v letech 2006 až 2015.

Americký Národní úřad pro letectví a vesmír neboli NASA uvažuje o vyslání vědecké mise na Venuši. Důvodem je, že se tam prý vyskytuje plyn, který by mohl souviset s existencí života na této planetě. Na snímku evropská sonda Venus Express, která zkoumala Venuši v letech 2006 až 2015. Zdroj: ESA/D. Ducros

Americký Národní úřad pro letectví a vesmír neboli NASA uvažuje o vyslání vědecké mise na Venuši. Důvodem je, že se tam prý vyskytuje plyn, který by mohl souviset s existencí života na této planetě.

Zatímco ve sci-fi člověk očekává, že se pozemšťané potkají – ať už v dobrém, či ve zlém – s bytostmi z jiných planet na nižší, či vyšší úrovni, tady si počkáme asi tak čtyři miliony let, jestli se z tohoto obrobjevu skutečně něco vyvine. Sláva!

Čas je relativní, zejména v showbusinessu. A tak na trh přicházejí dvě alba umělců, kteří jsou na scéně asi stejně dlouho jako císař František Josef I. Téměř šedesátiletý Olympic a čtyřiasedmdesátiletá Hana Zagorová obaly svých nových alb pojali mladistvě a eroticky.

„Zagorka“ svůdně ukazuje odhalené nohy, Olympic pak polonahou zadní část těla neznámé slečny. Snaha vrátit své mládí či oslovit mladé někdy nabývá obludných rozměrů.