Zápisník Dušana Kütnera: Zpátky na silnice

cyklista, ilustrační foto

cyklista, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Celníci se o víkendu vytáhli. Vzali si na paškál jeden z největších drum and bassových festivalů na světě Let It Roll v Milovicích a na místě mimo jiné zajistili 1076 gramů marihuany, 31 gramů pervitinu, 312 kusů extáze, 28 gramů amfetaminu, 43 gramů hašiše, 60 gramů kokainu, 17 kusů LSD a 180 kusů lysohlávek. Vzhledem k nadprůměrnému počtu hudebních festivalů v Česku mají celníci od jara do podzimu opravdu co dělat. Snad nezapomenou ani na nelegální a smrtící methylalkohol. 

Pořadatelé zrušili páteční koncert amerického zpěváka a autora hitu When a Man Loves a Woman Michaela Boltona v Olomouci. Důvodem je malý zájem návštěvníků. Tož buď na Hané nesledují mainstream, anebo už ani dvě americké ceny Grammy a 53 milionů prodaných desek netáhnou. Anebo obojí.

Dlouholetou podporou cyklistiky v Česku došlo k zajímavému paradoxu. Kolálisti s pocitem ekologické svatosti jezdí jako zběsilí po chodnících, náplavkách a dalších místech, kde nemají co dělat, bez ohledu na chodce. Na silnicích a cyklostezkách, kam normálně patří, se nejspíše bojí. Tak nevím – buď ubrat podpory, nebo přidat osvěty.