Zápisník Jany Havligerové: Omezit by se měli i politici

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a premiér Andrej Babiš přicházejí na tiskovou konferenci, která se konala 15. března 2020 v Praze po jednání vlády o nových opatřeních k zamezení šíření koronaviru.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a premiér Andrej Babiš přicházejí na tiskovou konferenci, která se konala 15. března 2020 v Praze po jednání vlády o nových opatřeních k zamezení šíření koronaviru. Zdroj: ČTK/Ondřej Deml

Sprint šéfa hnutí ANO Andreje Babiše po skladech obchodních řetězců a nemocnicích mezi denními a nočními mimořádnými zasedáními vlády a řadou jednání různých krizových štábů je obdivuhodný, jeho tempo vražedné. Tak jen aby si pan premiér něco neuhnal.

Vedení KSČM zrušilo kvůli epidemii nákazy koronavirem volební sjezd, který byl původně plánovaný na duben. Na novém termínu se komunisté nedohodli. Jeden předseda jedné parlamentní strany je přinejmenším na čas zachráněn.

Místopředseda ČSSD Ondřej Veselý soudí, že by každá rodina po skončení epidemie měla dostat příspěvek tisíc korun na dovolenou v tuzemsku. Podle něj je nutné dát občanům možnost si odpočinout. Není nad dobrý nápad v pravý čas. Rada pro sociální demokracii: Zakažte mu Facebook. Nebo na pana poslance raději hoďte síť. Alespoň dočasná izolace od sociálních sítí by prospěla i dalším čelným politikům. Nemuseli by tak často odvolávat to, co odvolali, a slibovat to, co slíbili.