Neztrácet čas je cool. Nezapomínejte na kurz koruny

Tomáš Volf, analytik Citfin

Tomáš Volf, analytik Citfin Zdroj: Citfin

„Každý poradce říká, buďte efektivní a online, ale kde na to vzít čas? Podnikatelé jsou ve firmě, ve skladu, ve výrobě nebo u zákazníků a jednoduše nestíhají hlídat online vývoj kurzu koruny. Přitom je to klíčová součást každého obchodu. Kurz koruny si jednoduše nechte hlídat a zůstaňte v klidu,“ říká analytik Citfin Tomáš Volf.

Existují tři základní způsoby, jak nesledovat kurzy 24/7 a přesto mít perfektní přehled o tom, jak se pohybuje měnový pár, který vás zajímá.

Jaké mám možnosti?

Pro ty, kteří raději mluví s živým člověkem, a já k nim rozhodně také patřím, nechtějí robota nebo automat, je tu možnost klasického, velmi funkčního hlídání kurzu. Jednoduše řeknete svému dealerovi, aby vám zavolal, až se kurz dostane na úroveň, kterou chcete. Věřím, že dobrý obchod je stále pouze o lidech.

Co když opravdu nestíhám?

Pokud nestíháte a chcete rychlou informaci jaký je kurz, Hlídání kurzu přes SMS je přesně pro vás. SMS vám přijde v okamžiku, kdy se na trhu objeví kurz, který jste chtěli pohlídat. Nebo můžete dostávat informaci o kurzu např. každé pondělí, středu a čtvrtek vždy v 10:00 hod. Váš dealer to zařídí.

Mluvil jste o třech variantách…

Královskou disciplínou je Order. Přináší jednoduchost a výjimečnost – pracuje, když vy máte volno. S dealerem nastavíte parametry obchodu a kurz, za který chcete směnit. Jakmile se na trhu váš kurz objeví, třeba jen na vteřinu v noci, obchod se automaticky provede a vy druhý den řešíte pouze vypořádání. Efektivní je Order nastavit před zasedáním ČNB nebo před zveřejněním důležitých zpráv.

Co když se na trhu můj kurz neobjeví?

To se stává, ale stále máte možnost, že v noci proběhne nějaký velký výkyv a je příležitost skvěle nakoupit či prodat. Když se váš kurz neobjeví, Order automaticky zaniká.

Teď to nejdůležitější, kolik stojí Order?

To je vlastně na tom to nejkrásnější. U dobrých obchodníků je tohle vše zdarma.