Zápisník Jany Havligerové: Po volbách

Jiří Drahoš na Václavském náměstí, 17. listopad 2017

Jiří Drahoš na Václavském náměstí, 17. listopad 2017 Zdroj: Blesk - Robert Klejch

Marek Hilšer na Václavském náměstí, 17. listopad 2017
Pavel Fischer na Václavském náměstí, 17. listopad 2017
3
Fotogalerie

Organizátoři pátečního „Koncertu pro budoucnost“ na Václavském náměstí odmítli pozvat na pódium prezidentského kandidáta Michala Horáčka, neb podle nich neztělesňuje ideály 17. listopadu. Navíc je prý dost bohatý, aby si kampaň platil sám. Promluvit k tisícům lidí mohli jen další tři kandidáti – Jiří Drahoš, Marek Hilšer a Pavel Fischer. Ti uvedené ideály ztělesňují.

Jak to organizátoři zjistili, se samozřejmě neví. Zato je všeobecně známo, že Horáček byl přímým účastníkem sametové revoluce. Byla to jen ignorance, nebo arogance? Ani jedno, ani druhé. Byl to přece Festival svobody.

Vše o prezidentských volbách naleznete zde >>>

Babiš, komunisté a okamurovci chtějí zdanit finanční náhrady v církevních restitucích. Takže – stát vrátil část ukradeného majetku a za tu nevrácenou vyplácí odškodění. Podle představ výše jmenovaných by si teď měl z finančního dílu zase uzmout něco pro sebe. O jejich peníze se nejedná, tak co by nebrali. Rukydání v Česku neplatí už dávno, psané dohody se mění v bezcenné cáry papíru. V jednání, i obchodním, se zabydlela slova podvod a podraz.

Dvě pětiny občanů nejsou spokojeny s výsledkem říjnových voleb. Jen podle třetiny oslovených agenturou STEM přinese jejich výsledek politickou stabilitu v zemi. Téměř čtyřicet procent lidí míní, že vláda bude sestavena později než v únoru nebo vůbec a budou tak předčasné volby. To snad ani není možné. Skoro to vypadá, že se tazatelé vyptávali jenom Pražanů.

Kompletní a aktuální přehled prezidentských kandidátů najdete zde >>>

Podrobný profil Miloše Zemana, Jiřího Drahoše a Mirka Topolánka