Zápisník Pavla Otta: Pivo za Zemana

Před prvním kolem prezidentských voleb se na sociálních sítích objevily návody, jak naložit s volebním lístkem Miloše Zemana. Například některé restaurace za něj nabízely pivo zdarma. Nebylo jich ale mnoho. Snad se tato iniciativa před druhým kolem rozroste.

Příkladně se k volbám postavili vězni z Mírova – hlasovalo jich více než obyvatelů obce. Amnestie zvaná amina je holt amina.

Andrej Babiš poněkud překvapivě poradil prezidentovi, aby se zbavil kancléře Mynáře a poradce Nejedlého, protože vzbuzují kontroverze. A prý by měl vysvětlit kauzy z minulosti. Od trestně stíhaného premiéra, který se schovává za poslaneckou imunitu, taková rada sedí. Ale možná že šlo jen o babišovskou hlášku typu: Čau, lidi, tak mě po ránu napadlo… 

Čtěte profily Jiřího Drahoše a Miloše Zemana >>>

O postoji lídra ANO k vlastním problémům ostatně svědčí jeho slova, že Evropský úřad pro boj proti podvodům známý jako OLAF není nezávislý a kauza Čapí hnízdo je zpolitizovaná jak v Česku, tak v Bruselu. Prostě všeobecné spiknutí.

Mluvčí hlavy státu Jiří Ovčáček začal vehementně ujišťovat, jak je pro Zemana důležité partnerství Česka s EU a NATO. Prezidentova ústa měla patrně na mysli začátek mandátu svého šéfa, který krátce po inauguraci vyvěsil na Pražském hradě vlajku EU. To jen pro pořádek.