Hodinky Tudor v novém dokumentu The Quest for Nature

Morgan Bourc’his používá při potápění hodinky Tudor.

Morgan Bourc’his používá při potápění hodinky Tudor. Zdroj: Tudor

Cílem dokumentu je najít velryby a kosatky v okolí ostrova Spildra, pochopit jejich život a rituály.
Hodinky Tudor Pelagos doprovází kaučukový řemínek nebo speciální kovotah. Ten je obdařen sponou umožňující upravit délku náramku, přičemž hodinky navléknete i přes potápěčský neopren.
Tudor Pelagos jsou hodinky ryze sportovního designu.
Hodinky Tudor Pelagos jsou velmi lehké, vyrobené z materiálů, jako je titan a keramika.
Hodinky v model Pelagos byly poprvé uvedeny v roce 2012.
5
Fotogalerie

Hodinářská značka Tudor se připojila k tvorbě dokumentárního filmu The Quest for Nature, což by se dalo považovat za velice ambiciózní projekt. Potápěč Morgan Bourc’his se v něm vydává do studených norských fjordů v okolí ostrova Spildra a cílem dokumentu je najít velryby. 

Dokument, který se odehrává především pod vodou, natáčí režisér Jean-Charles Granjon. Spolu s francouzským šampionem ve volném potápění Morganem Bourc’hisem objevují divokou přírodu a dobrodružství.

Kosatky a velryby hledají ve studených vodách v okolí norského ostrova Spildra. Chtějí pochopit jejich život, denní rituály, stát se součástí jejich světa. Hodinářská firma Tudor patří mezi průkopníky v oboru potápěčských hodinek, ty jsou dodnes lídry produkce této švýcarské značky. Morgan Bourc’his využívá při svém potápění právě je. 

Hodinky Tudor Pelagos

Model Pelagos byl poprvé uveden v roce 2012, při návrhu a následné výrobě bylo využito znalostí a zkušeností značky v oblasti profesionálního vybavení pro armádní potápěče. Hodinky Pelagos mají sportovní rysy, jsou dokonce vybaveny heliovým ventilem a odolají vodnímu sloupci až 500 metrů. Navíc jsou velmi lehké, vyrobené z materiálů, jako je titan a keramika. Speciální kovotah je obdařen sponou, s níž lze snadno upravovat délku náramku, přičemž hodinky navléknete i přes potápěčský neopren. Viditelnost pod vodou zlepšuje silně luminiscenční číselník, v nabídce jsou i hodinky s označením LHD, tedy „left-handed“, určené pro leváky.

V roce 1926 si nechal Hans Wilsdorf, německý hodinář a zakladatel značky Rolex, patentovat název Tudor. Jeho myšlenka byla praktická: nabídnout spolehlivé hodinky obdobné kvality, jako byly hodinky Rolex, nicméně za příznivější cenu. Společnost Montres Tudor SA vznikla v roce 1946 a jejími zákazníky se stalo francouzské a americké námořnictvo. Její úspěšné tažení se kvůli quartzové krizi téměř zastavilo, ale v posledních deseti letech si značka Tudor opět vydobyla světové renomé a popularitu.