Jaroslav Bukovský: Pět konkrétních námětů, jak zbohatnout na burze v novém roce

Novoroční úvahy se tradičně točí kolem toho, kam s penězi.

Novoroční úvahy se tradičně točí kolem toho, kam s penězi. Zdroj: Grafika e15

Existuje jeden obrovský a setrvalý problém, který přinejmenším psychologicky kulminuje právě na počátku každého nového roku, ačkoli pro takový timing neexistuje pochopitelně žádný relevantní a snad ani pochopitelný důvod. Totiž do čeho investovat příští rok, co změnit, kde ubrat a kam naopak svoje těžce vydělané úspory přidat. Na jaké hromadě či hromádce si jich bohyně Štěstěna všimne a požehná jim. Chápeme, že Rudolf II. ve své době v alchymistických dílnách neřešil nic jiného. Legendy praví, že jemu se to prý povedlo. Neumíme to ověřit, ale můžeme se vydat obdobou cestou na akciových trzích. A nebojte, železo ani kovadlinu potřebovat nebudeme. 

Dali jsme si závazek. Vybrat konkrétní akcie, které na začátku nového roku dávají smysl. Jsou oceněné tak akorát, jsou v byznysu, který zažívá rozlet, a konečně které mají ten správný růstový esprit. Protože burza není navzdory všem očekáváním exaktním a přísně ohraničeným pláckem jako stvořeným pro studenty matematicko-fyzikální fakulty, nýbrž nekonečným prostorem, kam občas přijdou tančit víly. Anebo také ne.

Vzali jsme si na pomoc vyhlášené české akciové stratégy, které jsme důkladně vyzpovídali. Zprvu nad prozrazením konkrétních akcií, které právě v tuto chvíli mohou dávat smysl, dlouze váhali, protože je mnohdy kupují i do svých fondů, kde by právě rádi viděli i vaše peníze. Ale dopřejme si ten luxus a zvažme jejich šance na vlastní pěst. Dnes usedl do naší zpovědnice chytrý mozek od obchodníka XTB a dal k dobru patero akcií, které teď prostě vyhlížejí nadějně. Ale znáte to, bude třeba přizvat štěstí.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!