Aktuální žebříček spořicích účtů. Které jsou nejlépe zhodnocené?

Zdroj: Raiffeisenbank

I v dnešní době lze najít spořicí účet, který svým zhodnocením ty ostatní výrazně převyšuje. Přinášíme přehled nejvýhodnějších spořicích účtů, sazeb a klientských akcí.

Raiffeisenbank nabízí spořicí účet s úrokovou sazbou 3 %

Akci mohou využít noví klienti Raiffeisenbank, a to včetně podnikatelů. Podmínkou získání zvýhodněné sazby je její aktivace prostřednictvím mobilního bankovnictví a aktivní využívání běžného účtu. Pro většinu účtů je to měsíční kreditní obrat alespoň 15 000 korun a tři odchozí platby.

Klient si zvýhodněnou sazbu jednoduše nastaví na jednom Spořicím účtu XL nebo Spořicím účtu PLUS pro podnikatele. Informaci o nastavení nalezne v mobilní aplikaci eKonto. Zvýhodněný úrok 3 % p. a. platí na 6 měsíců pro zůstatek do 150 000 Kč, vklady do 500 tisíc banka zhodnocuje sazbou 0,3 %.

„Úspěch poslední kampaně nás přesvědčil, že je o zvýhodněnou sazbu zájem, a má smysl akci zopakovat,“ říká Petra Kopecká, tisková mluvčí Raiffeisenbank.

Raiffeisenbank

Další výhodou spořicího účtu od Raiffeisenbank je, že ho lze nově založit za 10 minut bez nutnosti návštěvy pobočky. Vše je možné zařídit jednoduše a rychle na webových stránkách banky, a to buď prostřednictvím počítače nebo mobilního telefonu.

K založení účtu online stačí připojení k internetu, mobilní telefon a běžný účet v jiné bance. V žádosti na webových stránkách klient vyplní základní osobní údaje a pomocí telefonu vyfotí občanský průkaz a jeden další doklad – řidičský průkaz nebo pas. Pro ověření totožnosti banka vyžaduje pořízení fotografie klienta tzv. „selfie“ a zaslání 1 koruny z existujícího účtu žadatele u jiné banky.

Zejména v období poznamenaném dopadem pandemie COVID-19 se banka snaží vyjít vstříc jak novým, tak stávajícím klientům a umožnit maximální dostupnost svých služeb v online prostředí. Klienti Raiffeisenbank tak již dnes mohou 95 % všech svých běžných bankovních služeb zvládnout plně online bez nutnosti osobního kontaktu.

Shrnutí

Jednoznačně nejlepší úrokovou sazbou aktuálně disponuje Raiffeisenbank. Po uplynutí 6 měsíců zvýhodněné sazby navíc činí úrok při aktivní využívání účtu 0,6 %, což je i tak více, než nabízí většina ostatních bank. V roce 2019 díky této kampani banka získala 22 tisíc nových klientů a na úrocích vyplatila na 50 milionů korun. Nyní chce na úspěch navázat.