Banky nepřestávají propouštět, jen letos ohlásily zrušení 100 tisíc míst

Logo Barclays

Logo Barclays Zdroj: CC BY-SA 2.0: Howard Lake via Flickr

Vlna propouštění v bankovním sektoru, která odstartovala v roce 2007, stále nepolevuje. Velké banky v Evropě a Spojených státech v letošním roce ohlásily zrušení téměř 100 tisíc pracovních míst. Vyplývá to z analýzy listu Financial Times. Podle zdrojů listu obeznámených se situací navíc v prvním čtvrtletí příštího roku ohlásí další propouštění francouzská banka BNP Paribas a britská Barclays.

Bankovní sektor se potýká s nadbytkem zaměstnanců kvůli poklesu tržeb, který je důsledkem kombinace přísnějších regulačních pravidel, mimořádně nízkých úrokových sazeb a slabé aktivity klientů, napsal Financial Times.

Společnost Barclays podle listu ohlásí snižování počtu zaměstnanců začátkem března, kdy její šéf Jes Staley představí společně s celoročními hospodářskými výsledky také novou strategii podniku.

BNP Paribas údajně přijde s novým plánem na snížení nákladů v únoru. Banka již dříve uvedla, že hodlá zrušit více než tisícovku pracovních míst ve své belgické divizi drobného bankovnictví, píše Financial Times.