Chceme na burzu, ale ne někam do špinavého rohu, říká šéf Partners Banky Marek Ditz

Šéf Partners Banky perspektivně zvažuje vstup na burzu

Šéf Partners Banky perspektivně zvažuje vstup na burzu Zdroj: Partners

Nejen tuzemským investorům může v příštích letech přibýt nová příležitost. Své akcie totiž zvažuje uvést na pražskou burzu nový hráč na domácím finančním trhu – Partners Banka. Ta spustila svůj ostrý provoz právě v tomto týdnu. Burzovní rébus hodlají majitelé rozřešit podle vývoje úvěrového byznysu. Získané prostředky by použili mimo jiné k případné expanzi za hranice Česka. Portfolio manažeři by akcie Partners Bank opatrně uvítali, nabídka akcií by ale musela přijít v dobře načasovaném okamžiku a v době, kdy banka ukáže investorům silný byznysový příběh. 

„Jít na burzu se startupem není optimální, a to ani když se jmenujete Partners. Ideální pro burzu je rozvíjející se společnost s růstovým potenciálem, která už má přitom něco za sebou,“ uvedl pro e15 šéf Partners Banky Marek Ditz na dotaz, zda banka zvažovala vstup na burzu už spolu se startem svého fungování.

Východiskem pro případný vstup na burzu má být fakt, že banka bude zisková. „První dva roky očekáváme ztrátu. A optimální je, když jdete za investory pro kapitál v okamžiku, kdy jim ukážete tu ‚hokejku‘, která jim ukáže, že jste se dokázali vymanit ze ztráty,“ dodává Ditz. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!