Do šesti let milion klientů. Partners Banka startuje se zpožděním, půjčovat začne už v létě

Skupina Partners spouští banku. Se zpožděním, ale s o to většími ambicemi

Skupina Partners spouští banku. Se zpožděním, ale s o to většími ambicemi Zdroj: E15/Midjourney

Z koláče tuzemského bankovního byznysu začíná ode dneška ukrajovat nový hráč. Partners Banka, za kterou stojí stejnojmenná finančně-poradenská firma Petra Borkovce a pestrá plejáda významných tuzemských byznysmenů a investorů, začíná po pilotním provozu fungovat naostro. Podle původních plánů tu přitom už druhým rokem měla být. Ještě v závěru prvního pandemického roku 2020 totiž Partners počítali se dnem D už během druhého pololetí 2022, start byznysu ale nabral nemalé zpoždění. Podle expertů tak mohla banka o kousek minout ideální okamžik pro vstup na trh.

„Letos máme v plánu získat 80 tisíc dospělých klientů a 10 miliard korun v depozitech. V létě plánujeme spustit pilot nezajištěných úvěrů, na podzim pak hypoték,“ říká spoluzakladatel Partners banky Petr Borkovec.

Nejpozději do roku 2030 hodlá Partners Banka získat milion klientů a dosáhnout celkových aktiv přes 100 miliard korun. To by z pohledu počtu klientů aktuálně stačilo na pozici tuzemské bankovní osmičky, podle majetku by byli bankéři z Partners na desáté pozici. Vybudování finančního ústavu a jeho systémů podle banky stálo v investicích zhruba sedm set milionů korun.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!