Sazka vyplatila provozovatelům terminálů za kauce 62 milionů korun

Sazka

Sazka

Loterijní společnost Sazka během uplynulých dnů vyplatila provozovatelům svých terminálů 62 milionů korun za kauce, které sloužily jako záloha na odvod tržeb. Informovala o tom dnes mluvčí insolvenčního správce Sazky Lenka Tichá. Sazka je od konce května v konkurzu.

Tržby v prvním pololetí 2011 byly podle Tiché vinou špatných manažerských rozhodnutí bývalého vedení Sazky podstatně nižší, než se očekávalo, takže po pravidelném půlročním přepočtu kaucí společnost musela vrátit provozovatelům terminálů rozdíl mezi složenou původní kaucí a novou výší kauce vypočtenou z reálných tržeb.

Tržby společnosti podle mluvčí nadále rostou, přestože v minulosti právě prázdninové měsíce vykazovaly v rámci tržeb z loterijních činností pokles až o 20 procent. U hlavní číselné hry Sportka, která je nejčastěji skloňována v souvislosti se startem konkurenčních číselných loterií, je nárůst stále nejmasivnější, a činí 24 procent. Dalším produktem, jehož obliba stále roste, jsou Euromilióny se 17procentním mezitýdenním růstem.

Sazce se začíná dařit také v neloterijní oblasti, zásadně se na tom podílí především dobíjení předplacených karet mobilních telefonů od operátora Telefónica. Denně jsou to přibližně čtyři miliony korun, uvedla Tichá.

Tým insolvenčního správce Sazky Josefa Cupky opět rozjíždí činnost Sazky a nyní očekává nárůst tržeb firmy, které v době vyhlášení konkurzu na přelomu května a června klesly na historické minimum.

Sazka se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením úvěru na výstavbu pražské haly O2 arena. Věřitelský výbor poté schválil úvěrovou smlouvu o objemu celkově až 500 milionů korun, které mají sloužit k zachování běžného chodu firmy. Půjčku se splatností dva roky poskytla Moranda, kterou kontroluje skupina PPF miliardáře Petra Kellnera. Akcionáři Sazky jsou občanská sdružení působící v tělovýchově a sportu.