Nejlepší a nejhorší práce se značkou

Nejlepší a nejhorší práce se značkou

Nejlepší a nejhorší práce se značkou Zdroj: archiv

Marketingový institut (MKTI) uspořádá 1. dubna setkání na téma problematika práce se značkou. O svých zkušenostech budou hovořit mimo jiné zástupci Raiffeisenbank nebo agentury Millward Brown.

Že právě značka má zásadní význam pro odlišení našeho produktu nebo služby od produktů konkurence, o tom nemusíme příliš diskutovat. Zajímavé však je, co si každý pod pojmem značka představuje.

„V MKTI vnímáme značku jako DNA, která se prolíná vším, co firma dělá a kam směřuje, jak se chová ke svým zákazníkům a jak působí na stakeholdery,“ říká k tomu Tomáš Poucha, výkonný ředitel Marketingového institutu. Zástupci firem na konkrétních příkladech ukážou, jak právě u nich pracují se značkou, díky profesně pestrému obsazení panelu budou moci účastníci setkání porovnat, jak se na značku dívá marketér, obchodník, výzkumník nebo kreativní ředitel. Součástí akce bude i panelová diskuze, kde se bude hovořit o tom, jak se postupně mění přístup ke značce a kdo v ČR se značkou nejlépe pracuje.

Tomáš Poucha přednese úvod do tématu a zaměří se také na vnímání značky z pohledu zaměstnance. Luděk Kremser, marketingový ředitel firmy Lasvit představí pohled na luxusní produkt jako objekt touhy, u kterého je tradiční marketing v koncích. Hana Kovářová, marketingová ředitelka z Raiffeisenbank, promluví o tom, jak se pracuje se značkou v oblasti bankovnictví a financí.

Luboš Rezler, senior client director z Millward Brown, vysvětlí, jak hodnotí značku výzkum, jaké principy fungují u těch nejúspěšnějších značek a co se od nich můžeme naučit. Martin Charvát, kreativní ředitel z Konektoru, popíše, jak chápe značku ze své pozice, a ukáže několik případových studií z praxe.