Luboš Malý: Větrné elektrárny živí český Brück z 80 procent

Jednatel české dcery německého výrobce Brück AM
Luboš Malý.

Jednatel české dcery německého výrobce Brück AM Luboš Malý. Zdroj: Michael Tomes, E15

Tisíce větrných elektráren ve světě a jejich vrtulové listy se mohou natáčet, aby plně využily energie větru, díky ložiskům, jejichž hlavní součásti se vyrábějí ve východočeském Zámrsku. „Z 80 procent používáme k výrobě ložiskových kruhů českou ocel z Třince a z Vítkovic,“ říká jednatel české dcery německého výrobce Brück AM Luboš Malý.

Jak důležitá je pro vás výroba komponent pro větrné elektrárny?

Protože teď je větrná energetika zase na vzestupu, tak zhruba 80 procent obratu tvoří díly pro větrné elektrárny. To odpovídá přibližně 30 milionům eur, což je více než 800 milionů korun ročně.

Pro jak velké elektrárny vyrábíte?

Soustředíme se na výkony od 1,5 megawattu výše. Vyrábíme kruhy pro ložiska o průměru až 3,6 metru a hmotnosti až 6,5 tuny. Z první desítky světových výrobců elektráren jsou naše součásti v elektrárnách šesti až sedmi z nich. Naším přímým zákazníkem jsou ale výrobci ložisek jako německé společnosti Imo a Liebherr nebo španělská Laulagun.

Živí vás hlavně Německo a jeho boom výstavby větrných elektráren?

Jako subdodavatel dodavatele se to obtížně odhaduje, ale na vývoji v Německu závislí nejsme. Od Německa si moc neslibuji ani do budoucna. V naší branži je obrovská konkurence. My zpracujeme 450 tun materiálu za týden. To vydá dohromady na 20 tisíc kruhů ročně. I když bude Německo instalovat ročně tisíc megawattů nových elektráren, tak to všechny výrobce neuživí. Naše díly směřují na asijský trh, ať je to Indie nebo Čína, ale také do Ameriky.

Kolik elektráren se osadí 20 tisíci kruhy?

Pokud by to měly být jen kruhy na ložiska pro listy rotorů, tak bychom pokryli výrobu více než tří tisíc elektráren za rok. Ty mohou mít výkon kolem devíti tisíc megawattů.

Video z výroby ve společnosti Brück

Náklady na stavbu větrných elektráren stále klesají. Čím tlačíte ceny svých výrobků dolů?

Snažíme se jednak domluvit s dodavateli vstupního materiálu, ale také optimalizovat výrobu, ať už novými technologiemi nebo jinou organizací výroby. Pomáhá nám třeba jeden z našich vlastních produktů, na který máme patent. Je to magnetické upínání výrobku v obráběcích strojích, které zrychluje výrobu. Ceny komponent, které výrobci požadují, jsou až o 30 procent níže než před krizí.

Udržíte podíl tržeb z větrné energetiky na 80 procentech i v dalších letech?

Je hodně trhů, kde jsou větrné elektrárny pořád zajímavé. Větrné elektrárny při pobřeží Afriky nebo Jižní Ameriky tvoří stejně tak jako Asie obrovský potenciální trh. Takže v budoucích pěti až deseti letech si dominantní podíl větrných komponent ve výrobě udržíme.