Škodovka posiluje v Německu, v pololetí tam obsadila rekordní část trhu

Dostatek síly novému modelu ŠKODA Octavia RS poskytují dva nové motory. Pod kapotou pracuje buď dvoulitrový benzinový motor o výkonu 162 kW (220 k) nebo dvoulitrový vznětový motor o výkonu 135 kW (184 k). Benzinový motor 2,0 TSI ve spojení s ručně řazenou šestistupňovou převodovkou umožňuje vozu Octavia RS zrychlení u 0 na 100 km/h za pouhých 6,8 s. Maximální rychlost činí 248 km/h a je tak o 6 km/h vyšší než tomu bylo u druhé generace vozu Octavia RS. S novým vznětovým motorem 2,0 TDI Octavia RS akceleruje z 0 na 100 km/h za 8,1 s, maximální rychlost této motorizace je 232 km/h (s ručně řazenou šestistupňovou převodovkou).

Dostatek síly novému modelu ŠKODA Octavia RS poskytují dva nové motory. Pod kapotou pracuje buď dvoulitrový benzinový motor o výkonu 162 kW (220 k) nebo dvoulitrový vznětový motor o výkonu 135 kW (184 k). Benzinový motor 2,0 TSI ve spojení s ručně řazenou šestistupňovou převodovkou umožňuje vozu Octavia RS zrychlení u 0 na 100 km/h za pouhých 6,8 s. Maximální rychlost činí 248 km/h a je tak o 6 km/h vyšší než tomu bylo u druhé generace vozu Octavia RS. S novým vznětovým motorem 2,0 TDI Octavia RS akceleruje z 0 na 100 km/h za 8,1 s, maximální rychlost této motorizace je 232 km/h (s ručně řazenou šestistupňovou převodovkou). Zdroj: Skoda Auto

Podíl Škody Auto na německém trhu v prvním pololetí letošního roku vzrostl na rekordních 5,2 procenta. Česká automobilka tak posílila svoji pozici největší dovozní značky aut v Německu, i když jí prodeje mírně klesly.

V samotném červnu podíl Škody v Německu stoupl 5,7 procenta. Německo patří spolu s Čínou a Ruskem mezi nejvýznamnější trhy automobilky.

Škodovka prodala v Německu v pololetí 77 400 vozů. Bylo to sice o procento méně než ve stejném období loni, avšak firma vykázala lepší výkon než celý trh. Počet registrací nových aut v Německu se za pololetí snížil o 8,1 procenta.

Pozitivní vývoj očekává mladoboleslavská společnost i ve druhé části roku. K optimismu nahrává i vývoj nevyřízených objednávek, které byly za pololetí ve srovnání s loňským rokem vyšší o deset procent.