Warimpex vydává v Polsku konvertibilní dluhopisy

Vídeňský developer a provozovatel hotelů Warimpex, jehož akcie se obchodují ve Vídni a Varšavě, vydal v Polsku s koncem března tříleté konvertibilní dluhopisy v objemu 26,5 milionu zlotých (asi 165 milionů korun).

Firma v tiskové zprávě uvedla, že cenné papíry v nominální hodnotě a 250 tisíc zlotých s ročním úročením 4,875 procenta byly nabídnuty v neveřejné emisi vybraným investorům „především z Polska“. V průběhu tří let mohou být směněny za akcie Warimpex ve fixním kurzu 7,06 zlotého za akcii. Operace byla provedena s pomocí pražské finanční společnosti Wood & Company Financial Services. Warimpex očekává, že cenné papíry budou brzy na dluhopisovém trhu varšavské burzy Catalyst.

Podle polské agentury PAP měl Warimpex několik dní předtím informovat o emisi dluhopisů, které držitele opravňují k výměně za celkem devět milionů akcií. Šéf Franz Jurkowitsch odhadl pro PAP hodnotu emise na 40–60 milionů zlotých. Bude-li emise úspěšná, Warimpex už žádnou další letos neuskuteční, řekl tehdy Jurkowitsch.

Letos v únoru Warimpex uskutečnil také veřejnou emisi tříletých běžných dluhopisů, které jsou varšavskou sazbou WIBOR 6M (šestiměsíční vklad) úročeny sedmiprocentní marží. Tehdy Warimpex na trh umístil papíry v hodnotě 63,1 milionu zlotých.

Warimpex

Firma staví a provozuje čtyř- a pětihvězdičkové hotely ve střední a východní Evropě. V minulém roce zvýšila své tržby o 13 procent proti předchozímu roku na 73,6 milionu eur a téměř zdvojnásobila zisk z 6,4 na 12,5 milionu eur. Příjmy z obou emisí v Polsku chce Warimpex použít na refinancování krátkodobého zadlužení a financování nových projektů – mezi jinými též druhé etapy výstavby obchodního centra Airport City v St. Petersburgu.