Vrtěti psem aneb Jak MPO odstranilo nálepku kmotra

Martin Kuba

Martin Kuba Zdroj: Bretislav Kovarik

Co si asi museli myslet anglicky mluvící návštěvníci webových stránek českého Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO), když na webu MPO našli odkaz na článek o novém ministrovi s titulkem "Kuba: It will take me a long time to shake off the Godfather label"? Volný překlad do češtiny: "Kuba: Bude trvat dlouho, než se mi podaří zbavit nálepky kmotra".

Vzhledem k tomu, že na web MPO chodí i potenciální zahraniční investoři, asi nic pěkného. Evidentně k tomu časem došli i správci webu MPO.

Odkaz se totiž brzy stal terčem vtipů internetové komunity na facebooku. Tehdy se MPO rozhodlo zakročit a anglický překlad titulku změkčilo na méně provokativní „Kuba: It will take me a long time to shake off all the bad labels I've got“, alias „Kuba: Bude trvat dlouho, než se mi podaří zbavit všech špatných nálepek“.

E15.cz se ale podařilo zachytit obě varianty. Podívejte se sami…

Původní verze stránek MPSV s odkazem na článek o ministru Kubovi...Původní verze stránek MPSV s odkazem na článek o ministru Kubovi...Původní verze odkazu na článek o novém ministru Kubovi…

...a  změkčená verze, která se objevila později...a změkčená verze, která se objevila později…a změkčená verze bez kmotra, která se objevila později.