Armáda bude používat spacáky z Taiwanu, zaplatí za ně 10 milionů

armáda

armáda Zdroj: E15

Ministerstvo obrany vybaví vojáky novými letními i zimními spacáky za více než 10 milionů korun. Tendr vysoutěžila s nejnižší nabídkou společnost Monitex Czech, kterou armáda loni vyřadila ze soutěže na nákup sportovních bot. Spacáky dodá subdodavatel, taiwanská firma Compack-Tent Industrial.

Ministerstvo se společností Monitex Czech uzavřelo rámcovou smlouvu na dodávku celkem 2800 kusů letních spacích pytlů a stejný počet obalů a 2008 zimních spacích pytlů i s obaly. „Soutěže se zúčastnili celkem tři uchazeči a všichni splnili požadavky zadavatele, přičemž byla vybrána cenově nejvýhodnější z nabídek,“ sdělil serveru E15.cz mluvčí ministerstva obrany Jiří Štábl.

Monitex Czech soutěžila s cenou 17,8 milionu korun, firma Humi Outdoor nabídla 20,3 milionu korun a rakouská Goldecktextil 20,4 milionu korun. „Vzhledem k tomu že se jedná o rámcovou smlouvu, pro kalkulaci nabídek byly použity počty 4800 kusů od každého druhu zboží,“ upřesnil Štábl.

Letní taiwanské spacáky jsou podle ministerstva obrany určeny do klimatických podmínek blížících se nule, zimní by měly vojákům posloužit až do dvacetistupňových mrazů.

:

V loňském roce ministerstvo Monitex vyřadilo kvůli tomu, že sportovní boty Puma, které v tendru nabízela, neprošly uživatelskými zkouškami, které prováděli armádní sportovní instruktoři. Firma naopak uspěla v dodávce svetrů za 18,4 milionu korun a sportovní výstroje za téměř 12 milionů korun.