Babiš: Na pražský magistrát se může vrátit Bémova éra

Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: CTK

Hnutí ANO si v politice někdy stále připadá jako vetřelec, uvedl jeho předseda a ministr financí Andrej Babiš v reakci na dění v Praze, kde se rýsuje možnost, že ANO vypadne z vedení města. Na magistrát se tak podle Babiše mohou vrátit časy bývalého primátora za ODS Pavla Béma.

Předseda klubu zastupitelů TOP 09 Václav Novotný řekl, že hnutí ANO přešlapováním na místě propáslo šanci, aby se jeho koaličním partnerem stala TOP 09. Ta nyní hledá spojenectví jinde, například s ODS nebo i ČSSD.

Babiš řekl, že tradiční politické strany mají své zájmy a možná by ho tak ani nepřekvapilo, že se dají dohromady, i když jsou ideově odlišné. „Ve finále to vypadá tak, že ta Bémovská éra, pravděpodobně, pokud by k tomu došlo, by pokračovala dál,“ řekl.

Poznamenal také, že na předsedu pražského ANO nadále podporuje ministra obrany Martina Stropnického. „Já si skutečně myslím, že pokud nějaká dohoda tam bude bez nás, bez našeho klubu, tak bych si dovolil vyslovit vážné pochybnosti o tom, že se v té Praze něco změní,“ uvedl k současné situaci Stropnický. Pražská organizace ANO podle něj potřebuje nový impulz.