Blíží se největší česká letecká show. Generálku sledujte v přímém přenosu

Na bývalém vojenském letišti v Hradci Králové se připravovala 2. září letecká přehlídka CIAF 2016, která se koná o víkendu. Na snímku je stíhací letoun Su-27 z Ukrajiny.

Na bývalém vojenském letišti v Hradci Králové se připravovala 2. září letecká přehlídka CIAF 2016, která se koná o víkendu. Na snímku je stíhací letoun Su-27 z Ukrajiny. Zdroj: ctk

Na bývalém vojenském letišti v Hradci Králové se připravovala 2. září letecká přehlídka CIAF 2016, která se koná o víkendu. Na snímku je vrtulník Mi-24/35 Hind z 22. základny vrtulníkového letectva Sedlec.
Na bývalém vojenském letišti v Hradci Králové se připravovala 2. září letecká přehlídka CIAF 2016, která se koná o víkendu. Na snímku zleva jsou transportní letoun An-24 a stíhací letoun Su-27 (oba z Ukrajiny).
Na bývalém vojenském letišti v Hradci Králové se připravovala 2. září letecká přehlídka CIAF 2016, která se koná o víkendu. Na snímku je stíhací letoun PA200 Tornado z Německa.
3
Fotogalerie
Největší letecká show v Česku Czech International Air Fest (CIAF) se chystá 3. a 4. září v Hradci Králové. Divákům se představí ve 40 letových ukázkách přes 70 letadel, mezi nimi JAS-39 Gripen nebo slavná stíhačka F-16.

Živě sledovat generálku můžete na stránkách deníku Blesk - nácvik akrobacií, vzlety i přistávání stíhaček i vrtulníků.

Podle pořadatelů se na nebi nad Hradcem Králové ukáže například i dvojice ukrajinských letadel Su27 či dva německé stroje Eurofighter Typhoon.

LETECKÁ SHOW V HRADCI: ŽIVÝ PŘENOS ZDE >>

Tradiční součástí leteckého programu, který v sobotu v i neděli začne od 11:00, budou vystoupení akrobatických skupin. Na přehlídku přiletí například skupina Baltic Bees Jet Team na pětici letadel L39 nebo slovenští Očovští bačovia, kteří létají na letounech L13 Blaník.

Armáda České republiky představí na letecké přehlídce kromě letadel a vrtulníků také pozemní techniku, například protiletadlový systém či část kontejnerů, které tvoří vybavení armádní polní nemocnice.

Leteckou show CIAF sledují na letišti každoročně tisíce diváků. Loni kvůli špatnému počasí dorazilo za celý víkend zhruba 35 tisíc lidí, což bylo o 10 tisíc méně než v předchozím roce.

Hradecké letiště hostí CIAF od roku 2002, pořadatelé akci na několik let kvůli technickým problémům se zajištěním letiště přesunuli do Brna, odkud se však vrátila zpět.